Bloomberg Tier-1

Analyse van de betrouwbaarheid van zonne-energieprojecten

Bloomberg, de aanbieder van financiële en investeringsanalyses, heeft een classificatiesysteem (Tier-systeem) ontwikkeld waarin zonnepanelen worden ingedeeld in drie niveaus: Tier-1, Tier-2 en Tier-3. Dit systeem is gebaseerd op een analyse van de betrouwbaarheid van zonne-energieprojecten, waarbij verschillende evaluaties worden uitgevoerd. 

Het tiersysteem biedt investeerders, financierders en kredietverstrekkers, zoals banken en financiële instellingen, de mogelijkheid om op basis van betrouwbare informatie beslissingen te nemen.

Wat zijn de criteria voor Tier-1 zonnepanelen?

Tier-1 zonnepanelen zijn, volgens de criteria van Bloomberg, panelen die geproduceerd zijn door fabrikanten die:

  • Het volledige productieproces zelf uitvoeren, van de beginfase van de productie van siliciumwafers tot de assemblage van de zonnepanelen, waardoor een complete kwaliteitscontrole mogelijk is, fabrikanten die gebruik maken van externe componenten komen niet in aanmerking voor de Tier-1 lijst;
  • Investeren in onderzoek naar en ontwikkeling van zonnepanelen, inclusief het volledige productieproces, om nieuwe en verdere productontwikkelingen mogelijk te maken;
  • Gebruik maken van innovatieve technologie voor de automatisering van de productie, waardoor een constante hoge kwaliteit van de eindproducten gegarandeerd kan worden;
  • Meer dan vijf jaar productie-ervaring hebben, waarmee de deskundigheid en bekwaamheid op gebied van de productie van zonnepanelen gegarandeerd is.

Waarom zijn Tier-1 zonnepanelen de beste keuze?

Het Bloombergs tier-systeem, dat over de hele wereld algemeen wordt geaccepteerd, heeft ervoor gezorgd dat zonnepanelen van fabrikanten op de Tier-1 lijst, de best verkochte en verkopende categorie zonnepanelen zijn. In combinatie met de fotovoltaïsche prestaties van deze hoogwaardige producten, kunnen ondernemers die investeren in zonne-energie projecten ook rekenen op levenslang onderhoud en services van fabrikanten op de Tier-1 lijst. Bovendien, maken projecten die gebruik maken van Tier-1 zonnepanelen een grotere kans op projectfinanciering dan projecten die gebruik maken van componenten die niet op de Tier-1 lijst staan.

Wat is de link tussen Belinus en Bloomberg Tier-1?

Hoewel Belinus Solar niet op de Bloomberg Tier 1-lijst staat, staan fabrieken waarmee de Belinus Solar zonnecellen en -modules worden geproduceerd wel op de Tier-1 lijst.

Hiermee garanderen wij de duurzaamheid van onze 35 jaar All-in-one garantie en de kwaliteit van onze modules.

Belinus ontwikkelt en verkoopt zonnepanelen en thuisbatterijen die dankzij de allernieuwste technologieën tot de meest efficiënte behoren. Onze producten worden met de grootste zorg gemaakt en getest.