Testlab & kwaliteit

Strikte kwaliteitscontrole garandeert een betrouwbaar product

Alle cellen en zonnepanelen van Belinus ondergaan een zeer grondige en strenge kwaliteitscontrole en -bewaking. Voor, tijdens en na de productie van de componenten, maar ook voordat de producten op transport gaan en aan onze klanten worden geleverd.

Met de leveranciers van onderdelen en componenten worden vooraf afspraken gemaakt over de technische voorwaarden en kwaliteitseisen van deze onderdelen.

Tijdens de productie van de modules worden de fabrieken en productielijnen geregeld (onverwacht) bezocht en gecontroleerd via professionele onafhankelijke audits.

Om de kwaliteit van onze zonnepanelen te garanderen vinden er geregeld controles plaats op de gebruikte materialen en de ontwerpen van de modules. Op deze manier blijven onze producten IEC- en/of UL gecertificeerd.

  • De productie van de bestellingen wordt 24/7 gevolgd. De afgewerkte producten worden voor verzending geïnspecteerd door een monster te nemen uit de batch. De producten worden visueel geïnspecteerd, maar er vindt ook inspectie plaats via EL-imaging, I-V meting en een BOM (Bill of Materials) controle.
  • Voor elke container worden gespecificeerde paklijsten opgesteld en het laden van de containers gebeurt onder toezicht.
  • Er worden ongeplande, onverwachte controles uitgevoerd op orders en containers die klaar zijn voor verzending.

 

Bovendien bevindt ons hoofdkantoor zich op het Thor Park in Genk (België) waar we kunnen samenwerken en kennis delen met onderzoeksinstanties zoals Vito, Imec en EnergyVille.

Belinus ontwikkelt en verkoopt zonnepanelen en thuisbatterijen die dankzij de allernieuwste technologieën tot de meest efficiënte behoren. Onze producten worden met de grootste zorg gemaakt en getest.