test -

Wat is glas-glas technologie?

Bij glas-glas zonnepanelen worden de cellen ook aan de achterkant beschermd met een glazen plaat in plaats van door een folie, zoals bij klassieke glasfolie panelen.

Glas-glas panelen zijn minder goedkoop dan de klassieke glasfolie panelen en wegen ook tot wel 6 kg meer, al snel zo’n 24 kg terwijl een glasfolie paneel gemiddeld 18 kg weegt. 

De panelen met glas-glas technologie zijn niet per definitie beter dan glasfolie panelen, maar toch hebben de glas-glas panelen enkele grote voordelen:

  • Ze zijn meer resistent tegen weersinvloeden
  • Ze zijn steviger dan foliepanelen
  • Er is minder kans op microcracks in de cellen


Een glas-glas paneel van hoge kwaliteit heeft dus een grotere duurzaamheid en levensduur en zal dus op termijn ook een hogere opbrengst hebben.

Voordelen van glas-glas zonnepanelen

Langere levensduur

Glazen zonnepanelen hebben de langste levensduur van alle typen zonnepanelen op de markt. Kwalitatieve panelen kunnen 40 tot 50 jaar meegaan, waardoor ze dus extra duurzaam en betrouwbaar zijn.

Lagere degradatie

Zoals elk zonnepaneel verliest ook een glas-glas zonnepaneel elk jaar in vermogen. Al ligt de degradatie bij glazen panelen lager dan bij glas-folie panelen. Zelfs na 30 jaar hebben de panelen nog 87% van hun oorspronkelijk piekvermogen.

Hogere opbrengst

Door de langere levensduur en de lagere degradatie van de panelen, leveren ze dus een hogere opbrengst aan groene stroom op. Dit tot wel 25% meer dan bij glas-folie panelen!

Betere bescherming

Door de dubbele glaslaag zijn de panelen beter beschermd tegen weersomstandigheden en andere omgevingsfactoren, zoals temperatuurverschillen en vocht. De panelen buigen ook minder door, waardoor ze een lagere mechanische spanning hebben.

Esthetische uitstraling

Glas-glas panelen hebben geen frame en zijn daarmee dus een strak en esthetisch type zonnepaneel. 

Belinus ontwikkelt en verkoopt zonnepanelen en thuisbatterijen die dankzij de allernieuwste technologieën tot de meest efficiënte behoren. Onze producten worden met de grootste zorg gemaakt en getest.