Het jaaroverzicht

Meer informatie over onze producten?

Belinus is gespecialiseerd in het onderzoek, de ontwikkeling, de productie van innovatieve ultra-efficiënte ultra-zwart zonne-energie dubbelglas, thuisbatterij- en BIPV-oplossingen.

Een jaar vol kansen

2022 was een jaar van groei en grote kansen voor Belinus. In dit blog willen we enkele van onze resultaten en toekomstige mogelijkheden, waar we enthousiast over zijn, op een rijtje zetten. We hebben nieuwe markten aangeboord, partnerschappen opgezet en zijn de geweldige gemeenschap van mensen die onze visie delen, van dienst geweest. Bovendien is het team verder uitgebreid met uitzonderlijke medewerkers in Scandinavië, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In 2022 is de particuliere markt voor zonne-energie in alle sectoren in een imponerend tempo doorgegroeid, en dat geldt ook voor Belinus.

Evenementen

We hadden het genoegen om deel te mogen nemen aan en als sponsor op te treden bij evenementen als Solar Solutions Düsseldorf en Solar & Storage Live Birmingham. Wij hebben ook deelgenomen aan Re+ Anaheim in de VS en zijn zeer enthousiast over de mogelijkheden op de Amerikaanse markt. Onze vertegenwoordigers waren verder ook aanwezig op beurzen als Grenoble Expo & Energaïa in Frankrijk en Key Energy in Italië. Wij hebben door deze ervaringen een aanzienlijke hoeveelheid kennis opgedaan en zijn van plan om volgend jaar op meer beurzen aanwezig te zijn en zo een échte Belinus-beleving te realiseren. 

Events

Uitbreidingen van de productlijn

In 2022 heeft Belinus een premium IBC-module met het hoogste rendement van 22 % aan het assortiment toegevoegd. Dankzij de bi-faciale glas-glastechnologie van onze M8 IBC-productlijn is tot 10% extra rendement mogelijk. Dankzij de productie van onze modules volgens Europese kwaliteitsnormen, behoren zij tot de meest efficiënte en duurzame oplossingen. Hierdoor kunnen wij doorgaan met onze all-in-one garantiedekking van 35 jaar, op al onze modules. 

EUPD Award ​

EUPD Research – een gerenommeerd marktonderzoeksbureau met hoofdkantoor in Bonn (Duitsland) heeft Belinus uitgeroepen tot “Top Brand PV 2022” in België. De “Top Brand PV Belgium” award staat hoog aangeschreven in de PV-industrie en beoordeling vindt plaats op basis van strikte criteria, waarbij installateurs en downstream stakeholders deelnemen aan een enquête, waarbij de naamsbekendheid, de distributiebreedte, de diepte en algemene tevredenheid van de PV-organisatie worden gepeild. Wij zijn vereerd met deze prijs en met de vermelding van onze IBC-modules in de top 10 van meest efficiënte residentiële modules door Clean Energy Review. 

PRemium Partner Programma

In antwoord op de gestage toename van het aantal groothandelaren en installateurs heeft Belinus in 2022 een PRemium Partner Programma en een bijbehorend – PRemium Partner Certificaat geïntroduceerd. Alleen de allerbeste groothandelaren en installateurs komen in aanmerking als premium partner en dragen het certificaat. Hiermee toont Belinus zijn engagement op het gebied van kwaliteit van service en een optimale ervaring voor particuliere eindgebruikers. 

Het PRemium Partner Certificaat wordt toegekend aan partners die samen met Belinus succesvol zijn en groeien. Dit certificaat bevestigt de inzet van Belinus op het gebied van marketing, evenementen, merchandise en referentie-ondersteuning met als doel de omzet, klanttevredenheid en het aantal verwijzingen te vergroten.

Sponsering Agoria

Belinus is en blijft een toonaangevende innovator in de zonne-energiesector. Als onderdeel van dit initiatief sponsoren wij het Agoria Solar Team – één van de meest vooraanstaande solar race teams ter wereld. Het was een buitengewoon jaar voor het Agoria Solar Team, met een zesde plaats in de iLumen European Solar Challenge in België, en een tweede plaats in één van de zwaarste races – de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika.

Vooruitblik op 2023

We kijken uit naar 2023 en zijn enthousiast over de kansen en mogelijkheden die dit nieuwe jaar biedt. We willen ons geweldige team, onze partners en klanten bedanken voor hun bijdrage aan de enorme groei van Belinus en wensen iedereen een Gelukkig Nieuwjaar. 

 

De beste wensen, 

Team Belinus

Deel blog:

Belinus ontwikkelt en verkoopt zonnepanelen en thuisbatterijen die dankzij de allernieuwste technologieën tot de meest efficiënte behoren. Onze producten worden met de grootste zorg gemaakt en getest.