Belinus sponsort Innoptus Solar Car

Meer informatie over onze producten?

Belinus is gespecialiseerd in het onderzoek, de ontwikkeling, de productie van innovatieve ultra-efficiënte ultra-zwart zonne-energie dubbelglas, thuisbatterij- en BIPV-oplossingen.

Om innovatie te stimuleren en jong talent de mogelijkheden van zonne-energie uit eerste hand te doen ervaren, sponsoren we met trots opnieuw de Innoptus Solar Car. Het Innoptus Solar Team is een team, van 33 ingenieursstudenten aan de KU Leuven, die sinds 2004 zonnewagens bouwt. Om de twee jaar wordt een nieuwe wagen gebouwd om deel te nemen aan de tweejaarlijkse Bridgestone World Solar Challenge, 3021km dwars door de Australische Outback. Na de race in Australië wordt de wagen grondig geëvalueerd en worden er verbeteringen toegevoegd aan de zonnewagen en wordt er deelgenomen aan een nieuwe internationale wedstrijd. Vorige editie in Australië werden ze wereldkampioen en vorig jaar verbraken ze ook nog eens een wereldrecord, 1051km rijden met een zonnewagen in 12 uur tijd.

Zonnecellen zijn continu in ontwikkeling en worden alsmaar performanter, zo bewijst de zonnewagen. Belinus wil het team ondersteunen om het uiterste uit de zonnecellen te halen omdat deze cellen mogelijks ook gebruikt zullen worden in onze zonnepanelen in de toekomst. Zo kan het team twee jaar lang onderzoek uitvoeren en nieuwe technologie grondig testen. 

Het Innoptus Solar Team staat overigens voor veel meer dan bouwen en rijden met een zonnewagen, ze hebben namelijk vier pijlers. De belangrijkste pijler is het promoten van hernieuwbare energie. Met de zonnewagen willen ze aan iedereen tonen wat de mogelijkheden zijn met groene energie. Belinus gelooft in een toekomst waar fossiele brandstoffen volledig vervangen kunnen worden door hernieuwbare energie waarbij zonne-energie de belangrijkste zal zijn. 

De tweede pijler focust zich op het promoten van STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), waarbij de jeugd warm gemaakt wordt voor wetenschap en technologie. Zo organiseren ze elk jaar een Solar Olympiade waarbij studenten uit het middelbaar het tegen elkaar opnemen en een kleine zonnewagen of gadget op zonne-energie maken. Om de productie van zonnepanelen weer naar Europa te halen, is er nood aan lokaal jong talent en nieuwe kennis. Belinus juicht dit soort initiatieven dan ook toe.

Als derde focust het Solar Team op ondernemerschap. Ze streven er steeds naar om nieuwe connecties te faciliteren tussen hun partners onderling. 

En als laatste promoten ze in een internationale topcompetitie wat er mogelijk is met geavanceerde toptechnologie uit België. België is qua oppervlakte maar een klein landje, maar het is een heel belangrijke speler wereldwijd op vlak van technologie en wetenschap. Door het openen van een assemblagefabriek in België wil Belinus onderdeel uitmaken van een ecosysteem waarbij samenwerking met lokale kenniscentra ervoor zullen zorgen dat België voorloper kan zijn in de sector van hernieuwbare energie.

Met het Innoptus Solar Team heeft Belinus een sterke bondgenoot gevonden om de transitie naar hernieuwbare energie te versnellen. Het is inspirerend om te zien hoe een team van studenten het beste van zichzelf geeft en de limieten opzoekt van de kracht van zonne-energie. Belinus wenst ze veel succes. Op naar het volgend wereldkampioenschap!

Deel blog:

Belinus ontwikkelt en verkoopt zonnepanelen en thuisbatterijen die dankzij de allernieuwste technologieën tot de meest efficiënte behoren. Onze producten worden met de grootste zorg gemaakt en getest.