Bedrijf

Onze brochures

Belgisch design en kwaliteit

Belinus werd in 2015 opgestart als servicebedrijf voor de engineering en kwaliteitsinspectie van zonnepanelen en is een Belgisch technologiebedrijf met haar hoofdkantoor in Genk, België, en een gerenommeerde aanwezigheid in meer dan 10 landen verspreid over Europa.

Belinus is gespecialiseerd in het onderzoek, de ontwikkeling, de productie van innovatieve ultra-efficiënte ultra-zwart zonne-energie dubbelglas, thuisbatterij- en BIPV-oplossingen.

Ontdek alles over Belinus in onze brochure:

  • Belinus in het kort
  • Europese kwaliteit normen
  • All-in-one garantie
  • Ultra Black Solar Cell technologie
  • Producten
  • Referenties

Belinus

In het kort

Milieuvriendelijk fabriek

De door Belinus geproduceerde zonnecellen en zonnepanelen worden vervaardigd in
Bloomberg Tier-1 fabrieken. Op deze fabrieken liggen zonnepanelen op de daken, die
fungeren als energiebron voor de fabriek. Hiermee wordt de totale CO2-uitstoot van het gebouw tot wel 40% vermindert en worden het milieu en de planeet beschermt tegen de nadelige gevolgen van massaproductie.

Een kleinere CO2-uitstoot

Er is sprake van een verminderde impact op het milieu, omdat er geen gassen of andere gevaarlijke chemicaliën in de atmosfeer vrijkomen. Iedere dag werken onze teams onophoudelijk aan verduurzaming en het verminderen van de milieueffecten van onze activiteiten. De technici van onze productievestiging in Litouwen werken aan een strategie voor een duurzaam milieubeheer.

Energie-efficiënte productie

Meer dan 60% van het totale energieverbruik voor de productie van Belinus zonnecellen en
-panelen is afkomstig van duurzame energie. De fabrieken worden voorzien van hernieuwbare energie. Het volledige dak is voorzien van onze zonnepanelen. De opgewekte elektriciteit wordt integraal gebruikt voor de stroomvoorziening van
de productiecyclus.

Europese kwaliteit normen

Alle cellen en zonnepanelen van Belinus ondergaan een zeer grondige en strenge kwaliteitscontrole en -bewaking. Voor, tijdens en na de productie van de componenten, maar ook voordat de producten op transport gaan en aan onze klanten worden geleverd.

35 jaar alles-in-één garantie

De Belinus all-in-one-garantie is de enige garantie voor zonne-energie voor thuisgebruik met een uitgebreide dekking van 35 jaar voor de levering van nieuwe en oude onderdelen en voor de installatiekosten. Dit uitgekiende garantieplan bespaar je 35 jaar lang extra kosten op uw aankopen.

Belinus is gespecialiseerd in het onderzoek, de ontwikkeling, de productie van innovatieve ultra-efficiënte ultra-zwart zonne-energie dubbelglas, thuisbatterij- en BIPV-oplossingen.