Alles over glas-glas technologie

Meer informatie over onze producten?

Belinus is gespecialiseerd in het onderzoek, de ontwikkeling, de productie van innovatieve ultra-efficiënte ultra-zwart zonne-energie dubbelglas, thuisbatterij- en BIPV-oplossingen.

Glas-glas zonnepanelen zijn als het ware de nieuwste generatie zonnepanelen. Vroeger werd er ook gebruik gemaakt van twee lagen glas bij de productie van zonnepanelen, maar omdat het gebruik van folie goedkoper was, zijn veel producenten overgestapt. Toch wegen de voordelen van glas-glas technologie op tegenover klassieke zonnepanelen en kiezen we bij Belinus voor dubbel-glas.

Wat is glas-glas technologie?

Bij klassieke glas-folie panelen wordt enkel de voorkant beschermd met een glazen plaat. Bij glas-glas zonnepanelen, ofwel dubbel-glas panelen, worden ook de cellen aan de achterkant beschermd met een glazen plaat.

Hierdoor zijn ze meer resistent tegen weersinvloeden en een stuk sterker dan foliepanelen. Zo is er minder kans op microcracks in de cellen, wat de rendabiliteit van je panelen kan verlagen. 

Een glas-glas paneel van hoge kwaliteit heeft dus een grotere duurzaamheid en levensduur en zal op termijn ook een hogere opbrengst hebben.

glas-glas technologie

8 redenen om te kiezen voor glas-glas zonnepanelen

60% hogere opbrengst

Glas-glas modules zijn beter bestand tegen wind, vocht en hitte. Ze bieden de beste bescherming voor de zonnecellen en garanderen zo een langdurige werking tot wel 40 jaar.

Geschikt voor gebieden met hoge windbelasting

De solide verbindingen tussen de glaslagen zorgen voor een hogere weerstand tegen sterke wind en hevige sneeuwval.

Bescherming tegen veroudering

In tegenstelling tot klassieke zonnepanelen, zijn glas-glas panelen beter bestand tegen de beschadiging door ammonia in de lucht. Hierdoor zullen ze dus minder snel slijten en verouderen. 

Ongeëvenaarde sterkte

De dubbele glaslaag zorgt voor de best mogelijke bescherming tegen vocht, het lossen van de lagen en het ontstaan van bubbels en microcracks. 

Een mooiere uitstraling

Glas is esthetisch een stuk mooier en overal toepasbaar. Glas-glas panelen kunnen bijna onzichtbaar worden geïntegreerd in het dak.

Een constante hoge prestatie

Glas-glas zonnepanelen hebben een uitzonderlijk goede stabiliteit en zelfreinigende werking. Tussen het laminaat en het frame zitten geen naden waar zich vuil kan ophopen.

Lichtdoorlatend en betere koeling

Het dunne glas aan de voorkant van de panelen zorgt voor een grotere lichtdoorlaatbaarheid en met gevolg dus ook voor een hogere opbrengst. Daarnaast zorgt het ook voor een betere koeling van het zonnepaneel en afvoer van de warmte door een betere warmteverdeling.

Grotere veiligheid

Glas-glas zonnepanelen zijn de veiligste panelen op de markt, want glas brandt niet. 

35 jaar all-in-one garantie op glas-glas

Omdat bij Belinus ieder onderdeel van onze panelen met de grootste zorgvuldigheid wordt ontworpen om een maximale levensduur te bereiken, kunnen we 35 jaar all-in-one garantie geven op onze glas-glas zonnepanelen.

Deel blog:

Belinus ontwikkelt en verkoopt zonnepanelen en thuisbatterijen die dankzij de allernieuwste technologieën tot de meest efficiënte behoren. Onze producten worden met de grootste zorg gemaakt en getest.